مزیت های عرشه فولادی
سه شنبه 21 اردیبهشت 1400
بازدید: 2328
از مصالح جدید جهت پوشش سقف ساختمان عرشه فولادی اشاره نمود. عرشه فولادی از ورق گالوانیزه نورد شده مطابق شکل زیر بصورت ذوزنقه برجسته تولید می شود. تکنولوژی سقف عرشه فولادی از کشور آمریکا وارد ایران گردیده و در سالهای نخست استفاده از این سقف ها با مشکلات زیادی رو به رو بود زیرا حتی گل میخ ها و یا برشگیر های با برندهایی نظیر koko وارداتی بوده و باعث بالا رفتن هزینه ساخت می شد.
اما خوشبختانه امروزه با جا افتادن این صنعت شرکتهای داخلی نیز شروع به تولید تجهیزات مورد نیاز نظیر دستگاههای Stud Welding مختص جوش برشگیر ها به روش قوس الکتریکی و همچنین تولید گل میخ با تکنولوژی فورج سرد نموده و از سوی دیگر نیز مراکز ذیصلاح، آئیننامهها و استانداردهای قابل قبولی برای این امر تنظیم نمودند و در اختیار عموم قرار داده اند.
عرشه فولادی:
سقف های عرشه فولادی سقف هایی می باشند توسط دو عنصر به نام ورق های فولاد گالوانیزه ذوزنقه ای شکل تحتانی و برش گیرها ساخته می شوند. سقف عرشه فولادی دارای بخش های اصلی است که می توان به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی سازه اشاره نمود.
سقف های عرشه فولادی در سازه های فلزی استفاده های فراوانی دارند زیرا مزایای بی شمار آنها باعث گردیده است که مقاموت بالایی در برابر شرایط مختلف از خود نشان دهند. همچنین این نوع سقف ها در طی آزمایشات مختلف در شرایط بحرانی نیز عملکردی بسیار عالی از خود نشان داده اند.
عرشه های فولادی به همان نسبتی که انعطاف پذیر هستند در مقابل پیچ و تاب خوردن نیز مقاومت می کنند که باعث از بین رفتن تعادل دیگر اجزای سازه نگردد و از فروپاشی آن جلوگیری نمایند.
مزایای عرشه فولادی چیست
1. طول عمر بیشتر
پایه فولاد Multideck دارای محافظت از خوردگی عالی با تضمین حداقل ضریب نیرو است.
2. قدرت بی نظیر
هنگام که ورقه کامپوزیتی فولادی و بتنی ساخته می شوند، آنها سبک تر و مستحکم تر از بیشتر ورقه های کامپوزیتی هستند. عرشه فولادی انعطاف پذیری بیشتر، همراه با قدرت جامع بتن، برای یک ورقه همه جانبه قوی تر را فراهم می کند. پوروفیل های عرشه فولادی برای جلوگیری از لغزش طولی بین فولاد و بتن در داخل ورقه و هر حرکت عرضی بین تخته و پشتیبانی از میله ها طراحی شده اند.
3. آسان در رسیدگی
عرضه فولادی در بسته بندی های از پیش برش خورده به سایت منتقل می شوند. این بسته ها را می توان به راحتی به مناطق خاص کار متصل کرد و ورقه های تکی به سرعت توسط دست گذاشته می شوند.
4. ساخت سریع و ایمن
یکی از مزایای عرشه فولادی، نصب سریع آن است. یکی دیگر از مزایای آن این است که اگر ورقه های بتونی در حال ریختن باشند، مناطق دیگر مانع از آن نمی شوند،
5. طراحی انعطاف پذیرتر
عرشه فولادی می تواند در طرح های متنوع ارائه شود و قدرت، انعطاف پذیری و کارایی بیشتری را در اختیار شما قرار دهند.
6. طول عمر بسیار بالا
عرشه فولادی در طول زمان پیچ و تاب نخواهد خورد و در مقابل تغییرات آب و هوا، رطوبت و آفات مقاوم است.
سقفهای عرشه فولادی سقفهایی می باشند که توسط دو عنصر به نام ورقهای فولاد گالوانیزه ذوزنقهای شکل تحتانی ایجاد می شوند.
اجزای سقف عرشه فولادی:
ورق فولادی (Steel Sheet):
ورق های فولادی شاخص ترین مصالح سقف عرشه فولادی می باشد که برای ساخت آن ورق فولادی گالوانیزه (هر دو طرف) با ضخامتهای ۸/۰ تا ۲/۱ میلی متر را به وسیله دستگاه های Rol Forming به روش نورد سرد (Cold Forming) به حالت موجدار شکل دهی میکنند، به صورتی که در مقطع ورق حاصله هر موج به شکل یک ذوزنقه دیده میشود.
برشگیر (Stud Shear Connector):
برشگیرها یا گل میخ های خاصی که در این نوع سقف استفاده میشود، به جهت نوع مصالح و روش خاص اجرا، یکی دیگر نقاط قوت این نوع سقف محسوب میشود. قطر این برشگیرها حداکثر ۲۰ میلیمتر و ارتفاع آنها بسته به شکل ورق فولادی متغیر میباشد و در نهایت حداقل ارتفاع گل میخ بعد از نصب که از بالای ورق ذوزنقه ای اندازهگیری می شود نباید کمتر از ۴۰ میلیمتر باشد.
آرماتور (Reinforcement):
آرماتوربندی در چهار مورد زیر می بایست اجرا گردد:
۱- مقاومت در برابر لنگر منفی در دهانه های ممتد و کنسول ها
۲- بارهای متمرکز یا بازشوها
۳- آرماتور حرارتی
۴- مقاومت در برابر لنگر مثبت در صورتی که از عملکرد کششی ورق فولادی صرف نظر شود.
میلگرد های حرارتی در جهت مخالف با تیر های فرعی باعث یکپارچگی بتن و درگیری با سقف کامپوزیت می شوند و با جوش دادن به تیر های فرعی مانع ترک خوردن بتن می گردند.
بتن (concrete):
مقاومت فشاری بتن مورد استفاده با توجه به اینکه از بتن سبک یا بتن معمولی استفاده شود میتوانداز ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع متغیر باشد که با توجه به نوع بارگذاری و مشخصات دهانه تعیین خواهد شد.
طراحی عرشه فولادی:
دو روش کلی برای طراحی این نوع سقف وجود دارد.
الف) ورق فولادی به عنوان قالب ماندگار (Permanent Shuttering)
ب) ورق فولادی به عنوان المان کششی (Tensile Component)